Vérontás Jemenben

Vágólapra másolva!
Legalább 28-an meghaltak és több mint százan megsebesültek szerdán este a jemeni főváros egyik síita mecsete ellen elkövetett kettős merényletben. A támadásért az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet helyi ága vállalta magára a felelősséget.
Vágólapra másolva!

A szélsőséges szunnita terrorszervezet a Twitteren megjelent közleményében arról számolt be, hogy először egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a Szanaa belvárosában található al-Muajad mecsetben, az esti ima idején. Nagyjából 20 perccel később az épület előtt parkoló egyik autóban elhelyezett pokolgép lépett működésbe, éppen akkor, amikor a tűzoltók és mentősök a sebesülteket vitték ki a mecsetből.

Hatalmas a káosz

A spanyol hírügynökség beszámolója szerint a merényletek után a mecset belsejében és előterében is mindenütt holttesteket lehetett látni, a helyszínen pedig hatalmas a káosz. Az elsősorban Irakot és Szíriát rettegésben tartó Iszlám Állam az utóbbi hónapokban Jemenben több síita mecset ellen is elkövetett merényletet.

A jemeni harcok hónapok óta tartanak és az ENSZ szerint már több mint 2100 polgári áldozatot követeltek.

Szaúd-Arábia nyolc arab ország támogatásával márciusban légi hadműveleteket indított az Irán támogatását élvező húszik visszaszorítása érdekében.