Csak állással rendelkező migránst engednének be Nagy-Britanniába

Bevándorlók átmásznak egy kerítésen, hogy elérjék az Angliába tartó vonatot a Csatorna-alagút calais-i bejáratának közelében. Legalább 1500 bevándorló próbált meg átjutni Franciaországból Nagy-Britanniába a Csatorna-alagúton keresztül július 29-re virradó
Bevándorlók átmásznak egy kerítésen, hogy elérjék az Angliába tartó vonatot a Csatorna-alagút calais-i bejáratának közelében. Legalább 1500 bevándorló próbált meg átjutni Franciaországból Nagy-Britanniába a Csatorna-alagúton keresztül július 29-re virradóra, az egyiküket halálra gázolta egy teherautó http://www.origo.hu/nagyvilag/20150729-egy-menekult-meghalt-a-csalagutban-elutotte-egy-teherauto.html
Vágólapra másolva!
Az Európai Unión belüli határok „eltörlése” okozta a jelenlegi migránsválságot, állítja Theresa May brit belügyminiszter, aki szerint csak állással rendelkező külföldit lenne szabad beengedni a szigetországba. 
Vágólapra másolva!

May szerint az emberek szabad mozgását lehetővé tevő uniós elv miatt települnek át munkanélküliek tömegei más országokba, hogy ott keressenek állást, vagy egyszerűen csak felvegyék a segélyeket. Ez pedig túlságosan nagy nyomás alá helyezi az adott országok szociális rendszerét és infrastruktúráját.

Theresa May brit és Bernard Cazeneuve franica belügyminiszter Calais-ban. Komoly válságot okoz a menekültáradat Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

Ébresztő

Úgy véli, hogy a jelenlegi menekültválság figyelmeztetés, amely remélhetőleg ébresztőt fúj az uniós vezetők számára.

Az idén rekordot döntött a bevándorlók száma Nagy-Britanniában: márciusra elérte a 330 ezret – emlékeztetett a Guardian. May szerint ez a szám „túlságosan magas” és „egyszerűen elviselhetetlen”.

Minden negyedik bevándorló – 63 ezer ember – érkezett közülük úgy, hogy nem volt állása – írta a politikus a Sunday Timesban megjelent cikkében.

Bevándorlók másznak át egy kerítésen, hogy elérjék az Angliába tartó vonatot a Csatorna-alagút calais-i bejáratának közelében Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Bátorítják a menekülőket

Amellett érvelt, hogy a migráció megfékezése érdekében felül kell vizsgálni az emberek szabad áramlásának elvét, mert ez okolható a menekültválságért is, amellyel Európának idén nyáron szembe kell néznie.

Véleménye szerint Brüsszelnek drasztikus lépéseket kell tennie, ha pár tízezerre akarja csökkenteni a migránsok számát.

Az EU határait 340 ezer menekült lépte át az idén, csak júliusban százezernél többen érkeztek.

Olaszország és Görögország egyre nehezebben birkózik meg az áradattal, Macedóniában pedig rendkívüli állapotot hirdettek a válság miatt – emlékeztetett a Guardian.

Macedóniába szökségállapotot kellett hirdetni Forrás: AFP/Robert Atanasovski