Lakóházakra zuhant két daru Hollandiában

Alphen aan den Rijn, 2015. augusztus 4.
Légi felvétel két daruról, amelyek lakóházakra zuhantak a hollandiai Alphen aan den Rijnben 2015. augusztus 3-án. A darukat egy híd felújítási munkálataihoz használták. (MTI/EPA/Bram Van de Biezen)
Alphen aan den Rijn, 2015. augusztus 4. Légi felvétel két daruról, amelyek lakóházakra zuhantak a hollandiai Alphen aan den Rijnben 2015. augusztus 3-án. A darukat egy híd felújítási munkálataihoz használták. (MTI/EPA/Bram Van de Biezen)
Vágólapra másolva!
Egy hídelem behelyezése közben felborult, és a közeli lakóházakra zuhant két daru a hollandiai Alphen aan den Rijnben hétfőn, de még mindig nem tudni pontosan, hogy hány ember sérült meg a balesetben.
Vágólapra másolva!

Az internetre felkerült videón látszik, ahogy a két daru éppen próbálja beemelni a helyére a Júlia híd egy darabját, de felborult a súly alatt.

Még mindig nem tudni, pontosan hány ember sérült meg a balesetben. A Dutch News beszámolója szerint a hatóságok húsz sérültről tudtak, de a számuk valószínűleg magasabb lesz.

Légi felvétel a lezuhant két daruról Forrás: MTI/EPA/Bram Van De Biezen

Hazatért a nyaralásból a polgármester

Egyelőre egy férfit emeltek ki a romok alól, de még tart a mentés. A helyszínre érkezett a különleges mentőalakulat is, a tűzoltóság pedig bevetette a nehézgépeit – számolt be internetes oldalán a BBC.

Még nem tudni, hányan sérültek meg Forrás: MTI/EPA/Bram Van De Biezen

51 lakás tulajdonosa nem tölthette otthon a hétfő éjszakát, több környékbeli ingatlanban pedig elzárták a gázt, mert a balesetben megsérült a vezeték.

A település polgármestere megszakította nyári szabadságát.

A Rajnán átívelő híd felújítását tavasszal kezdték meg, és az eredeti tervek szerint a nyár végére fejeződtek volna be a munkálatok.

Sokan nézték a helyszínen a hídelem beemelését Forrás: MTI/EPA/Bram Van De Biezen