Hatalmas robbanás egy hamburgi bunkerben

Firefighters stand outside a WWII bunker that went on fire on August 4, 2015 in Hamburg amid an explosion that wounded 21 people. AFP PHOTO / DPA / DANIEL BOCKWOLDT +++GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki, és robbanás történt kedden a németországi Hamburgban egy második világháborús bunkerben, amelyben ma asztalosműhely működik. Legalább 27 ember megsérült.
Vágólapra másolva!

A hamburgi tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűz hajnalban tört ki az asztalosműhelyként használt, úgynevezett magasbunkerben, amelyben a

fa kezelésére használt olajat is tárolnak, nagyjából 100 tonnát.

Tűzoltók a második világháborús bunker előtt Forrás: AFP/Daniel Bockwoldt

Robbanás oltáskor

Az oltás közben robbanás történt, annyira erős, hogy

- idézte a tűzoltóság szóvivőjét hírportálján az NDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság.

Sűrű füst a környéken

A balesetben komolyabb sérülést szenvedett 11 ember, köztük 8 tűzoltó. További 15 embert enyhe füstmérgezés miatt kellett a helyszínen ellátni, egy tűzoltónak pedig összeomlott a vérkeringése.

Mentők és tűzoltók nagy erőkkel a helyszínen Forrás: AFP/Daniel Bockwoldt

Még nem tudják, hogy fognak hozzá

Azt még nem tudni, hogy vannak-e további sérültek. A környéket sűrű füst lepte el. A bunker körüli lakóházakat kiürítették, több mint 60 embert helyeztek biztonságba.

Az oltás még legalább délutánig tart. A tűzoltók egyelőre nem hatolnak be az épületbe, és azt mérlegelik, hogy oltóhabbal árasztják el a bunkert, hogy elfojtsák a lángokat - jelentette az NDR.

Sűrű füst borította be a környéket Forrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Bockwoldt