Repkedtek a pofonok a befogadóállomáson

Suhl, Németország
Vágólapra másolva!
A migránsokat befogadó egyik német menekültállomáson tömegverekedés tört ki, egy másik helyszínen pedig a különleges rendőri egységeknek kellett ártalmatlanná tenniük egy késelő menedékkérőt.
Vágólapra másolva!

Több erőszakos incidens is történt két németországi befogadóállomáson. "Csak úgy repkedtek a pofonok" - mondta a Türingia tartományi rendőrség egy szóvivője az Erfurt melletti Suhlban működő központi befogadóállomáson szombat este kitört tömegverekedésről.

Nyolcvanan csaptak össze

Mintegy nyolcvan - eritreai, albán és szomáliai - menedékkérő csapott össze, valószínűleg egy apróság miatt. A verekedésben nyolcan megsérültek, köztük két biztonsági ember. Hét ember ellen eljárást indítottak.

Suhlban csaptak össze a menekültek Forrás: Origo

Egy bonni menedékkérő szálláson ugyancsak egy apró nézeteltérésből alakulhatott ki erőszakos összetűzés szombat este. Egy 24 éves menedékkérő késsel megsebesítette egy 23 éves lakótársát, majd elbarikádozta magát.

Rálőttek a kommandósok

A kommandósok könnygázzal próbálkoztak, majd amikor a fiatalember kiugrott a második emeletről és menekülni próbált, a végtagjaira leadott lövésekkel ártalmatlanították.

A menedékkérőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Németországban az utóbbi évtizedek legerősebb menekülthulláma miatt szinte mindenhol túlzsúfoltak a menedékkérők szállásai, és nem először fordult elő verekedés. Az év eleje óta 302 ezer menedékkérőt regisztráltak az országban.