Húszmillió olasz lepte el az európai utakat

Vágólapra másolva!
Továbbra is sűrű a járműforgalom a tengerpartra vezető és a határmenti olaszországi autósztrádákon. Firenzében a károkat mérik fel a szombaton tomboló rendkívüli vihar után.
Vágólapra másolva!

Húsz millió olasz indult el egyszerre augusztus első hétvégéjén nyaralni.

A legnagyobb forgalom vasárnap is az észak-déli irányú A1-es, valamint a Velence-Trieszt közötti A4-es olaszországi autósztrádán várható.

Sűrű a forgalom a szlovén-olasz és az osztrák-olasz határszakaszokon, valamint a Mont Blanc francia-olasz alagútjánál. Akadálymentes az olaszországi repülőterek forgalma.

A felmérések szerint

az olaszok az idén fejenként átlag 840 eurót, azaz több mint 250 ezer forintot költenek a nyaralásra.

Ez 18 százalékkal kevesebb mint amennyit 2010-ben költöttek. Az olaszok egyharmada azonban csak 500 eurót szán az idei vakációjára.

Lecapott a vihar Firenzére

Augusztus első vasárnapján az időjárás valósággal kettéosztja Itáliát. Északon heves viharok követik egymást, az olasz csizma déli részén ismét kánikula tombol és keddtől újabb hőségfront várható.

Firenzében szombaton

háromnegyed órás, hurrikán-szerű vihar söpört végig a városon.

Mintegy harmincan megsebesültek közlekedési balesetben vagy az utakra repülő ágaktól. A városban és környékén áramszünet volt. Teljesen megakadt és csak vasárnapra állt helyre a Firenze-Róma közötti vasúti összeköttetés.