Megbánta tettét az oroszlánölő fogorvos

Shame Lion Killer Dr Walter Palmer and River Bluff Dental, Cecil oroszlán, Zimbabwe, fogorvos, walter palmer
Cecil a zimbabwei oroszlán, akit Walter Palmer fogorvos lőtt le.
Vágólapra másolva!
Azt hitte az amerikai vadász, hogy zimbabwei vezetői elintézték a szükséges engedélyeket, amikor megölte Cecilt, az oroszlánt, a Hwange Nemzeti Park közönségkedvencét. Vezetői bíróság elé állnak az engedély hiánya miatt, őt még egy hatóság sem kereste, de áll a rendelkezésükre. A vadász fogorvos, a közfelháborodás miatt praxisát bezárta.
Vágólapra másolva!

Bánja tettét Walter Palmer amerikai fogorvos, aki először számszeríjjal megsebesítette, majd lőfegyverrel megölte Cecilt, a zimbabwei Hwange Nemzeti Park közönségkedvenc oroszlánját. A vadász szerint ő egyrészt abban a hiszemben volt, hogy helyi vezetői minden engedélyt beszereztek, másrészt nem tudta, hogy az oroszlán, amire szemet vetett, ennyire híres.

A helyiek bíróság elé állnak

Palmer két helyi vezetőjét Zimbabwében bíróság elé állítják orvvadászatért, mert a csapatnak nem volt engedélye, tájékoztat a BBC.com.

Ha bűnösnek találják őket, akkor akár 15 év börtönt kaphatnak.

Palmert sem a zimbabwei, sem az amerikai hatóságok nem keresték meg, de azt nyilatkozta, hogy „mindenben áll a rendelkezésükre, ha erre szükség lenne”.

Az oroszlánvadászat számos afrikai országban, például Zimbabwében legális, de hivatalos engedélyhez kötött.

A fogorvos megbánta, hogy lelőtte Cecilt Forrás: facebook/Walter Palmer

A fogászatnak a honlapja is megszűnt

Palmer fogászati praxisát bezárták, az ajtaján egy cédula egy PR-céghez irányítja az érdeklődőket. A praxis honlapja sem működik már, sőt a Facebook-oldala is megszűnt, mert

elárasztották az oroszlán megölésén felháborodott emberek hozzászólásai.

Kicsalták, meglőtték, lefejezték

Cecil, az oroszlán 13 éves volt, a feltételezések szerint július elsején lőtték ki, a maradványait csak pár nappal később találták meg. Először csalival csalták ki a nemzeti parkból, aztán számszeríjjal lőtték meg.

Az oroszlán ettől még nem pusztult el, a sebesült állatra a vadászok 40 órával később találtak rá.

Ekkor lőfegyverrel végeztek vele. Az oroszlánt megnyúzták, a fejét levágták.