12 embert vettek őrizetbe a tunéziai terrortámadás kapcsán

Szúsza, 2015. június 27. 
Egy nő térdepel a homokban az áldozatok emlékére elhelyezett virágcsokrok előtt, a merénylet helyszínén, a tunéziai Szúszában 2015. június 27-én. Előző nap egy fegyveres Kalasnyikov gépkarabéllyal tüzet nyitott a tengerparti stra
Szúsza, 2015. június 27. Egy nő térdepel a homokban az áldozatok emlékére elhelyezett virágcsokrok előtt, a merénylet helyszínén, a tunéziai Szúszában 2015. június 27-én. Előző nap egy fegyveres Kalasnyikov gépkarabéllyal tüzet nyitott a tengerparti strandon pihenő turistákra, majd a parti lövöldözés után behatolt az Imperial Marhaba szállodába, ahol folytatta a vérengzést. Az öldöklést az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára. A támadásnak a legfrissebb adatok szerint 40 halálos áldozata van. (MTI/AP/Darko Vojinovic)
Vágólapra másolva!
Eddig összesen tizenkét embert vettek őrizetbe a rendőrök a múlt heti tunéziai terrordámadással összefüggésben. A támadást egy 22 éves egyetemista követte el pénteken. 
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az Origo beszámolt, múlt pénteken megtámadtak egy szállodát Tunéziában, a Földközi-tenger partján fekvő Szúsza városában. Mint később kiderült, a véres merényletet egy 22 éves egyetemista férfi követte el. 38 turistával végzett. A gyilkosságot egy Kalasnyikovval követte el.

Egy nő térdepel a homokban az áldozatok emlékére elhelyezett virágcsokrok előtt, a merénylet helyszínén, a tunéziai Szúszában Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

A terrortámadással összefüggésben összesen 12 embert vettek őrizetbe

- értesült a BBC. A hatóságok két embert keresnek, akiket a szúszai üdülőkomplexum és a tuniszi Bardo múzeum elleni támadások elkövetőivel együtt Líbiában képezték ki.

A tunéziai kormány egyébként attól tart, hogy a mészárlás miatt jelentősen visszaesik a turizmus.