A kigolyózott pártalapítónak adott igazat a bíróság

HORIZONTAL FN POLITICAL PARTY EXTREME RIGHT PARTY POLITICAL PARTY SUMMER SEMINAR NATIONAL FLAG POLITICAL ACTIVIST POLITICAL SUPPORTER PRESIDENT OF POLITICAL PARTY WOMAN POLITICIAN PERSON-POLITICS FATHER FAMILY BUST SUNGLASSES THREE-QUARTER FACE FLAG Frenc
Jean-Marie és Marine Le Pen - Ellentétes irányok
Vágólapra másolva!
Érvénytelenítette egy francia bíróság csütörtökön Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front alapítója párttagságának felfüggesztését, amit a vele nyílt konfliktusba került lánya, a pártelnök Marine Le Pen kezdeményezett.
Vágólapra másolva!

A Párizshoz közeli Nanterre bírósága formai okokra hivatkozva hozta meg döntését, s úgy ítélte meg, hogy Le Pent továbbra is megilleti a pártagsághoz és a tiszteletbeli elnöki poszthoz fűződő minden joga.

Jean-Marie és Marine Le Pen - Ellentétes irányok Forrás: AFP - Valery Hache

Le Pen 1972-ben alapította a pártot és közel negyven éven át volt az elnöke, mielőtt 2011-ben átadta az irányítást lányának, aki azóta az FN politikájának szélesebb körű elfogadtatására törekszik. Le Pen nem ért egyet az irányváltással, s újabb provokációival nyílt háborút indított lánya ellen, aki ezért kizáratta a pártból.