Most már lehet fotózni a Fehér Házban

Vágólapra másolva!
A washingtoni Fehér Ház közölte, hogy szerdától – négy évtizedes tiltást feloldva - engedélyezik a fotózást az épületben szervezett látogatáson részt vevők számára, s egyúttal rögtön arra buzdította az amerikai elnöki rezidenciát felkeresőket, hogy osszák meg ott készített képeiket a közösségi oldalakon.
Vágólapra másolva!

A lépést Michelle Obama first lady jelentette be az Instagram fotó- és videomegosztó oldalon közzétett üzenetében. "Ha vettél már részt fehér házi látogatáson, biztosan láttad ezt a feliratot" – mondta Michelle Obama egy papírt feltartva, amin az volt olvasható: "Tilos a fotózás és a közösségi média használata". "Hát, többet már nem fogod" – folytatta a first lady, majd nevetve eltépte a feliratot.

Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

A Fehér Ház pedig az Instagramon, a Twitteren és más közösségi médiákon arra buzdította a látogatókat, hogy osszák meg a fotótilalom feloldása után ott készített képeiket. A tiltást eredetileg azért léptette életbe az elnök biztonságáért felelős szolgálat, a Secret Service, mert potenciális biztonsági kockázatnak tartotta a látogatók által készített fotókat. A Fehér Ház azt nem részletezte, hogy milyen megfontolásokból döntöttek a tiltás feloldásáról.

Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Mindazonáltal a szelfibotokat és a három hüvelyknél (7,6 centiméter) hosszabb lencsékkel rendelkező fényképezőgépeket továbbra sem lehet majd bevinni az elnöki rezidenciára. Az a szabály sem változik, hogy a Fehér Házba látogatni kívánók csak kongresszusi képviselőkön vagy fehér házi tisztségviselőkön keresztül tudnak időpontot foglalni a szervezett látogatásra.

Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

A Secret Service néhány órával a fotótilalom feloldása előtt egyébként azt jelentette be, hogy szigorítják a Fehér Ház védelmét: ideiglenes jelleggel hegyes, éles fém csúcselemeket helyeznek el az épületet körülvevő fekete kerítés tetejére, hogy megakadályozzák az utóbbi időben elszaporodott birtokháborításokat.