Lakott területre zuhant a repülőgép

Medan, 2015. június 30.
Mentők a roncsok között, a Szumátra szigetének északi részén fekvő Medanban 2015. június 30-án, miután tizenkét fős személyzettel a fedélzetén lakott területre zuhant az indonéz légierő egyik Hercules C-130-as teherszállító repülőg
Medan, 2015. június 30. Mentők a roncsok között, a Szumátra szigetének északi részén fekvő Medanban 2015. június 30-án, miután tizenkét fős személyzettel a fedélzetén lakott területre zuhant az indonéz légierő egyik Hercules C-130-as teherszállító repülőgépe Indonézia harmadik legnagyobb városában. (MTI/AP/Gilbert Manullang)
Vágólapra másolva!
Meghaladja a százat a halálos áldozatok száma a szumátrai Medán város egyik lakóövezetére zuhant katonai repülőgép balesetében. A repülőn száztizenhárom ember tartózkodott,  a szerencsétlenséget senki nem élte túl  - közölte a légierő vezetője, Agus Priatna altábornagy kedden. 
Vágólapra másolva!

A C-130 Hercules típusú katonai teherszállító repülőgép fedélzetén tizenkét tagú legénység és százegy utas tartózkodott. A Natuna-szigetekre tartó teherszállító a légierő medáni támaszpontjáról indult el, ám röviddel a felszállás után lezuhant. A mentőalakulatok vezetője szerint a repülőgép egy hotelbe és a közeli házakba csapódott.

Forrás: MTI/AP/Gilbert Manullang

Egyelőre nem ismeretes, hogy a szerencsétlenségnek a gép személyzetén és utasain kívül vannak-e további áldozatai a földön. Priatna altábornagy elmondása szerint az 1964 óta szolgálatban lévő repülőgépnél valószínűleg műszaki hiba lépett fel, ezért zuhant le a felszállás után két perccel.

Forrás: MTI/EPA/Dedi Sahputra

Ez a második eset tíz éven belül, hogy lezuhant egy hasonlóan nagyméretű repülőgép Medánban. 2005 szeptemberében az indonéziai Mandala Airlines Boeing 737-es utasszállítója zuhant a 3,4 millió lakosú város egyik lakóövezetére. A repülőszerencsétlenségben 143 ember vesztette életét, közülük harmincan a földön tartózkodtak.

Forrás: MTI/EPA/Dedi Sahputra