Három gyerek meghalt egy ausztriai vonatbalesetben

Vágólapra másolva!
Vasúti kereszteződésen áthaladó hétszemélyes autó ütközött össze egy személyvonattal péntek este a felső-ausztriai Purgstall an der Erlauf településen. A szerencsétlenségben két felnőtt és három gyermek meghalt, és további három gyermek súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Nem tudni, miért nem állt meg

A rendőrség szombati közleménye szerint az autót vezető 26 éves férfi a közeledő vonat ellenére nem állt meg a fénysorompó nélküli vasúti átkelőnél, ahol csupán egy stoptáblát és egy kereszteződést jelző táblát (úgynevezett andráskereszt) helyeztek el a hatóságok.

A Seat Alhambra járművet a két kocsiból álló, Pöchlarn és Scheibbs között közlekedő személyvonat több mint 90 méteren keresztül sodorta magával.

3 gyerek meghalt, 3 súlyosan sérült

A sofőr, 32 éves élettársa, egy hétéves és egy nyolcéves kisfiú, valamint egy tizenegy éves kislány a helyszínen életét vesztette. Egy négyéves, egy ötéves és egy tizenkét éves gyermeket pedig mentőhelikopterrel szállítottak St. Pölten egyetemi klinikájára. A hatóságok optimistán nyilatkoztak a három sérült egészségi állapotáról.

A vonat kevesebb mint tíz utasa közül senki nem sérült meg - közölte az osztrák vasúttársaság (ÖBB). A hatóságok adatai szerint a balesetet szenvedett család a környékbeli Gaisberg községből származik.