Valószínűleg ma végzik ki a drogcsempészeket Indonéziában

indonézia drog sziget elítéltek
(FILES) In this file combo photograph taken on February 14, 2006 Australian drug smugglers Andrew Chan (L) and Myuran Sukumaran (R), the ringleaders of the "Bali Nine" drug ring, are seen at a court holding cell during their trial in Denpasar, in Bali resort island. Indonesian court dismissed on February 24, 2015 a bid by the two Australian drug traffickers on death row to avoid execution by challenging the president's rejection of their pleas for clemency. AFP PHOTO / JEWEL SAMAD
Vágólapra másolva!
Találkozott a családjával az a nyolc külföldi és egy indonéz, akiket kábítószer-csempészet miatt ítéltek halálra. Ez azt jelenti, hogy várhatóan kedd éjjel kivégzik őket.
Vágólapra másolva!

A halálra ítélésüket elítélte az ENSZ, és ez feszültté tette Indonézia és Ausztrália viszonyát – emlékeztetett a Reuters.

A kivégzést a Nusakambangan-sziget szigorúan őrzött börtönében hajtják végre. Keddre még tovább szigorítottak a biztonságon, és elrendelték, hogy a kivégzőosztag tegye meg a végső előkészületeket.

Tucatnyi mentőautó is érkezett a börtönhöz, közülük több koporsóval.

A két ausztrál az úgynevezett bali kilencek vezetője volt Forrás: AFP/Jewel Samad

Csak a csodában bízhatnak

Négy nigériait, két ausztrált, egy brazilt és egy Fülöp-szigeteki nőt fognak kivégezni. „Még bízunk a csodában” – mondta utóbbinak a nővére.

A hatóságok hétfőn teljesítették az elítéltek utolsó kívánságát, az ausztrál Andrew Channek például megengedték, hogy feleségül vegye indonéz menyasszonyát. A szertartás a férfi börtöncellájában volt, családtagokon kívül barátok is jelen voltak.

Indonéziában mintegy 130 ember van halálsoron, többnyire kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, egyharmaduk külföldi állampolgár.