Kiürítették a New York-i Szabadság-szobrot

New York, 2015. április 24.
Rendőrhajók a New York-i Szabadság-szobornál 2015. április 24-én. A szobrot és a neki otthont adó Liberty-szigetet egy gyanús csomag miatt kiürítették a hatóságok. (MTI/AP/Julio Cortez)
New York, 2015. április 24. Rendőrhajók a New York-i Szabadság-szobornál 2015. április 24-én. A szobrot és a neki otthont adó Liberty-szigetet egy gyanús csomag miatt kiürítették a hatóságok. (MTI/AP/Julio Cortez)
Vágólapra másolva!
Egy gyanús csomag miatt kiürítették péntek délután a New York jelképének számító Szabadság-szobrot és az emlékműnek otthont adó szigetet.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint egy ismeretlen telefonáló robbantással fenyegetőzött, de ez később hamis ijesztgetésnek bizonyult. A rendőrkutyák ugyan gyanús csomagra leltek a szigeten, amelyet tűzszerészek is megvizsgáltak, de abban nem találtak veszélyes anyagot.

A telefonáló személyazonosságának megállapítására nyomozás kezdődött. A több órára felfüggesztett kompjáratokat újraindították.

A szigeten, a Liberty Islanden évi 4 millió látogató fordul meg. A Szabadság-szobor New York egyik fő nevezetessége, amely a 2012-es Sandy hurrikán utáni helyreállítási munkálatok miatt nyolc hónapig nem fogadta a turistákat.

Rendőrhajók a New York-i Szabadság-szobornál. Forrás: MTI/AP/Julio Cortez