Súlyosan megsérült az Iszlám Állam vezére

Iszlám állam vezetője Abu Bakr al-Baghdadi
An image grab taken from a propaganda video released on July 5, 2014 by al-Furqan Media allegedly shows the leader of the Islamic State (IS) jihadist group, Abu Bakr al-Baghdadi, aka Caliph Ibrahim, adressing Muslim worshippers at a mosque in the militant-held northern Iraqi city of Mosul. Baghdadi, who on June 29 proclaimed a "caliphate" straddling Syria and Iraq, purportedly ordered all Muslims to obey him in the video released on social media. AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED ==
Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állammal kapcsolatban álló iraki források szerint még márciusban életveszélyesen megsebesült a szervezet vezetője egy légicsapásban az ország nyugati részén. Bár azóta állapota lassan javul, a napi irányítására egyelőre még nem képes Abu Bakr al-Baghdadi.
Vágólapra másolva!

A The Guardian brit lapnak nyilatkozó forrás elmondta: a terrorszervezet vezetése al-Baghdadi súlyos sérülését látva számolt a halálával is, így sürgősen összehívtak egy találkozót az új vezető kinevezésére.
Egy nyugati diplomata és egy iraki tisztviselő a lapnak egyaránt megerősítette, hogy március 18-án voltak légicsapások Umm al-Rous falu környékén, a szíriai határ közelében. Már novemberben és decemberben is voltak olyan hírek, amelyek szerint légicsapásokban megsérült al-Baghdadi, ám ezeket nem erősítették meg.

Forrás: AFP/-

Megerősítették a támadás tényét

A diplomata szerint a márciusi légicsapásban egy ISIS-vezetőket szállító autókonvojt ért találat, amelyben három férfi meghalt. Arról azonban állítása szerint nem tudtak, hogy a terrorszervezet vezetője is velük utazott. Az egyik, a terrorszervezettel kapcsolatban álló iraki forrás szintén megerősítette a támadás helyét, idejét, és azt, hogy al-Baghdadi abban súlyosan megsérült.