Utánpótlást kaptak az ukrajnai oroszbarát szakadárok

Vágólapra másolva!
Az elmúlt néhány napban személyzettel együtt 40 vasúti vagon, 50 Ural teherautó és 20 páncélozott szállító harcjármű érkezett Oroszországból utánpótlásként a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok számára - közölte Andrij Liszenko, a Kijev által terrorellenesnek elnevezett hadművelet katonai szóvivője.
Vágólapra másolva!

Járművek, katonák érkeztek

Az ukrán felderítés információi szerint a katonai járművek a határ átlépése után a Luhanszk és Donyeck között fekvő Debalceve felé vették az irányt.

Romaltakarítás Debalcevében Forrás: AFP/John Macdougall

A települést februárban, a minszki tűzszüneti megállapodás megkötése után foglalták el a szakadárok ukrán források szerint jelentős orosz katonai támogatással. A 40 vagonból álló vasúti szerelvény a Luhanszk megyei Szverdlovszk vasútállomására futottak be.

Az oroszbarát szakadárok egyike dohányzik egy páncélozott harcjármű tetején Forrás: MTI/EPA/Olekszandr Jermocsenko

Szintén felderítési adatokra hivatkozva a szóvivő közölte, hogy a Mariupol mellett a frontvonalon fekvő Sirokine településre mintegy 120 fős újabb egységet vezényeltek a szakadárok.

Megfigyelő pontot alakít ki az EBESZ

Közben Petro Porosenko ukrán elnök bejelentette, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai missziója 24 órás megfigyelői pontot készül működtetni Sirokinében. Erről az államfő a nyugat-ukrajnai Javorivban beszélt az amerikai deszantosok által az ukrán Nemzeti Gárda tagjainak szervezett kiképzésmegnyitója után.