Elítéli a helységnévtáblák rongálását a kárpátaljai kormányzó

Vágólapra másolva!
Kárpátalja megye kormányzója elítélte a magyar községek helységnévtábláinak megrongálását. Vaszil Hubal egyben ígéretet tett arra: az ukrajnai megye vezetése egységesen fog fellépni minden hasonló vandál cselekedet és provokáció ellen.
Vágólapra másolva!

Vaszil Hubal hétfőn hivatalában fogadta Magyarország ungvári főkonzulját, Bacskai Józsefet. A megbeszélésről Bacskai elmondta: Hubal kormányzó már hétfő reggel elrendelte az előző éjszaka Eszenyben, Nagydobronyban és Kisdobronyban megrongált, illetve fekete festékkel befújt magyar helységnévtáblák megtisztítását, rendbetételét.

Kisdobrony falutáblája Forrás: karpathir.com

Nem kárpátaljaiak voltak

A zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál jelentése szerint Hubal kormányzó délutáni ungvári sajtótájékoztatóján annak a meggyőződésének adott hangot, hogy valakik viszályt akarnak szítani a nagy, közös kárpátaljai családban. De ez senkinek nem fog sikerülni – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy szerinte nem kárpátaljaiak követték el a vandál cselekedeteket.

Mint arról az Origo is beszámolt: a vandálok a táblákon csak a magyar feliratokat rongálták meg, az ukránt érintetlenül hagyták.