Mától ismét látható a torinói lepel

feltámadás
A torinói lepel halszálkásan szőtt, több mint 4 méter hosszú lenvászon, amelynek korát a legfrissebb textilszakértői vizsgálatok az i.u. 1 századra teszik
Vágólapra másolva!
Több millió zarándokot várnak Torinóba, ahol mától június 24-éig ismét látható a híres lepel. Ferenc pápa is ellátogat majd a városba, hogy megtekintse az ereklyét.
Vágólapra másolva!

A torinói leplet legutóbb 2010-ben állították ki, de mától ismét megtekinthető. A látogatás ingyenes, de előre időpontot kell foglalni – ezt máris egymillióan tették meg. Ferenc pápa június 21-én tekinti majd meg.

2010-ben 2,5 millió ember látogatott el a torinói székesegyházba, hogy megnézze a 4,4 méter hosszú kelmét, amelybe sok hívő szerint Jézus Krisztust temették – számolt be a BBC.

A torinói lepelről készült felvétel az eredetei állapotnak megfelelően csak halvány kontúrokat mutat (bal oldalon), a fénykép negatívján viszont háromdimenziós, markánsan látható szakállas férfifej jelenik meg Forrás: Origo

Sok a kérdőjel

Az egyház hivatalosan nem állítja azt, hogy Jézus testét csavarták volna a lepelbe, inkább arra hívják fel a figyelmet, hogy mit jelent a hívők számára az ereklye.

Ráadásul nem csupán hívők vagy keresztények kíváncsiak rá. „Hitetlenek is eljönnek. Ez egy olyan alkalom, ami összehoz mindenkit, és az a célja, hogy pontos választ adjon a világunkban uralkodó erőszakra. Azt mondja nekünk, hogy egy jobb világot nem erőszakkal, hanem szeretettel lehet felépíteni” – mondta a lepelről Cesare Nisoglia torinói érsek.

A lepel naponta 12 órán keresztül tekinthető meg a Keresztelő Szent János-katedrálisban.

A torinói lepel halszálkásan szőtt, több mint 4 méter hosszú lenvászon, amelynek korát a legfrissebb textilszakértői vizsgálatok az i.u. 1 századra teszik Forrás: Origo