Megint lecsapott az Iszlám Állam: 33 halott

Ayyub Faleh al-Rubaie Iszlám Állam
Vágólapra másolva!
Egy bank épülete előtt robbantotta fel magát az öngyilkos merénylő Afganisztán keleti részén, mikor katonák, állami alkalmazottak álltak sorba, hogy felvegyék a fizetésüket. A 33 halálos áldozat többsége mégis civil. Az Iszlám Állam követhette el a terrorcselekményt.
Vágólapra másolva!

Egy öngyilkos merénylő támadása során legkevesebb 33 ember meghalt, és közel százan megsebesültek szombaton Afganisztán keleti részén - jelentette a Padzsvok afgán hírügynökség. A terrorcselekményért az afgán államfő az Iszlám Állam dzsihadista szervezetet tette felelőssé.

Az Iszlám Állam merénylője lehetett az elkövető Forrás: ابو عزرائيل / Faceboook

A merénylet Dzsalálábádban történt egy bank épületénél, ahol kormányzati dolgozók, katonák arra vártak, hogy felvegyék a fizetésüket. A támadó egy motorkerékpáron érkezett, aki ezután működésbe hozta a nála lévő robbanószerkezetet. Az áldozatok döntő többsége civil.

Egyre gyakoribb támadások

A tálib felkelők egyre gyakrabban támadják a helyi rendőrséget és az afgán biztonsági erőket, miután tavaly december végén a nemzetközi katonai kontingens legtöbb tagja elhagyta az országot. Ugyanakkor az afganisztáni tálibok tagadták, hogy közük lenne a szombati támadáshoz.

Asraf Gáni afgán elnök az Iszlám Államot tette felelőssé a merényletért. A pakisztáni tálibok egy volt szóvivője, aki nemrégiben hűséget fogadott az IÁ-nak, azt mondta, hogy az Iszlám Állam a felelős. Ha tényleg ők voltak, úgy ez lenne a terrorszervezet első súlyos afganisztáni terrorakciója.