Nyemcov-gyilkosság: vannak már gyanúsítottak

Borisz Nyemcov
Bizonyítékai voltak
Vágólapra másolva!
Több gyanúsítottat is azonosított az orosz belbiztonsági szolgálat Borisz Nyemcov halála kapcsán, vizsgálnak azonban más vonalakat is.
Vágólapra másolva!

„Mindig vannak gyanúsítottaink” – közölte szűkszavúan újságírókkal Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője, részletekkel azonban a Reuters tudósítása szerint nem szolgált.

A Moscow Times tudomása szerint egyelőre senkit nem vettek őrizetbe.

Putyin gyors megoldást akar

Vlagyimir Putyin elnök „pimasznak” minősítette az ellenzéki politikus meggyilkolását, és felszólította a belügyminisztériumot, hogy kímélje meg Oroszországot a hasonló szégyentől és tragédiától.

Putyin az rt.com tudósítása szerint közölte: hatékonyabb rendőri intézkedéseket vár el, különösen a politikai indíttatású bűncselekmények kivizsgálásában.

Putyin nem akar több ilyen tragédiát Forrás: AFP/Alexey Druzhinin

Provokációnak tekintik

A Nyomozó Főügyészség értékelése szerint az ellenzéki politikus meggyilkolása provokáció volt, amelynek a célja destabilizálni az orosz politikai helyzetet. A főügyész alá rendelt hivatal négy lehetséges okot lát a Nyemcov elleni merénylet mögött.

Elképzelhető, hogy a gyilkosságnak köze lehet azokhoz a fenyegetésekhez, amelyeket a politikus az után kapott, hogy elítélte a Charlie Hebdo elleni merényletet, illetve az ukrán polgárháború is állhat a háttérben.

Vizsgálják azonban Nyemcov üzleti ügyeit és magánéletét is nyomokat keresve.

Felmerült már az a gyanú is, hogy esetleg csecsenek végezhettek a politikussal.

Gyanúsítottak vannak - ennyit tudni Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij