Kasztrációval közelebb kerülni Istenhez

Vágólapra másolva!
Nyomozást indítottak az indiai hatóságok Garmit Ram Rahim Szingh popsztár és tévés igehirdető ellen, aki a vádak szerint négyszáz hívét vette rá arra, hogy kasztráltassa magát – és így kerüljön közelebb Istenhez.
Vágólapra másolva!

Az India Today beszámolója szerint Szingh mintegy 50 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Egyik követője, aki hét éve esett át a műtéten, 2012-ben jelentette fel a gurut, aki ellen súlyos testi sértés címén emelhetnek vádat.

A beavatkozásokat többnyire a Szingh vezette csoport saját kórházában hajtották végre a Radzsasztán állambeli Rurusar Modiában. A szervezet tulajdonában emellett vannak még gyárak, piacok, farmok, éttermek és hotelek, valamint iskolák és árvaházak – írta a Latterly Magazine.

Kikéri magának a vádakat

Szingh januárban, az új filmje bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón tagadta a kasztrálós vádakat. „Az ilyen vádak bántanak engem, hiszen az emberiség javáért dolgozom – mondta.

Szinghnek 87 ezernél több követője van a Twitteren – ő azonban nem követ senkit – írta a brit Independent.

A koncertjei mindenesetre népszerűek.

Mindenhez ért

Bemutatkozása alapján „spirituális szent / filantróp / sokoldalú énekes / sportember / filmrendező / művészeti vezető / zenei igazgató / forgatókönyvíró / dalszövegíró / önéletrajzíró és operatőr.

Ráadásul szántani is tud.