Merénylet Kairó belvárosában

Kairó, 2015. március 2.
Megrongálódott autók a pokolgépes merénylet helyszínén a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratánál Kairóban 2015. március 2-án. A robbantásban legkevesebb tizenegy ember megsebesült. (MTI/EPA/Mohamed Maruf)
Kairó, 2015. március 2. Megrongálódott autók a pokolgépes merénylet helyszínén a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratánál Kairóban 2015. március 2-án. A robbantásban legkevesebb tizenegy ember megsebesült. (MTI/EPA/Mohamed Maruf)
Vágólapra másolva!
Pokolgépes merénylet történt Kairó belvárosának egy forgalmas kereszteződésében, a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratával szemben hétfőn, a robbantás legkevesebb tizenegy embert sebesített meg.
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a merényletnek halálos áldozata nem volt, egy sebesült állapota azonban válságos. Az egyiptomi főügyész irodájának is otthont adó épület ellen legutóbb októberben követtek el robbantásos merényletet; csodával határos módon akkor sem vesztette életét senki, ugyanakkor tizenhárom ember - köztük egy terhes nő - megsebesült.

Megrongálódott autók a pokolgépes merénylet helyszínén a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratánál Forrás: MTI/EPA/Mohamed Maruf

Mohamed Murszi iszlamista elnök 2013. júliusi elmozdítása óta felerősödtek a terrortámadások az észak-afrikai országban, és ugyan a merényletek célkeresztjében legtöbbször a biztonsági erők tagjai, illetve a kormányhatalmat szimbolizáló létesítmények állnak, egyre gyakoribbak az olyan robbantások, amelyek kifejezetten a civil járókelőket támadják.

Majd mindennaposak a hírek a metrókocsikban, buszokon és a nyílt utcán elhelyezett házi készítésű robbanószerkezetről, amelyek legutolsó halálos áldozatukat csütörtökön szedték egy fővárosi étterem teraszán.