Még mindig rendőrségi őrizetben van Nyemcov barátnője

Borisz Nyemcov
Bizonyítékai voltak
Vágólapra másolva!
Az orosz rendőrség folytatja Anna Durickaja kihallgatását. A 23 éves ukrán modell az ellenzéki politikussal volt a meggyilkolása idején.
Vágólapra másolva!

Durickaja az ügyvédje szerint nagyon szeretne egy időre visszamenni Kijevbe, hogy lássa az édesanyját. „Nem értem, miért vagyok még mindig orosz területen” – mondta a modell a Dozsgy TV-nek.

Biztonsági okokból

A rendőrség biztonsági okokból tartja őt még mindig őrizetben, ügyvédje szerint azonban a hatóságok „korrekten viselkednek” – számolt be a BBC.

Az 55 éves Borisz Nyemcov egy étteremből tartott a lakása felé a barátnőjével pénteken éjjel, amikor agyonlőtték a Kreml közvetlen közelében. Durickaja nem sebesült meg.

A Vesti.ru beszámolója szerint a lány azonnal hívta a rendőrséget és az édesanyját. Az asszony elmondta, hogy a pár kézen fogva sétált, amikor eldördültek a lövések.

„Mama, megölték Boriszt”

Az orosz sajtóbeszámolók szerint az anya elmondta, hogy a lánya halálra rémült. „Mama, megölték Boriszt! Hátba lőtték, elzuhant, és most itt fekszik mellettem” – számolt be az asszony a telefonbeszélgetésről.

A modell Skype-on keresztül nyilatkozott a Dozsgy TV-nek. Elmondta, hogy a rendőrök felvették a vallomását, ellenőrizték a holmiját, a híváslistáját.

Állítólag bizonyítékai voltak az orosz beavatkozásról Ukrajnában Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Vezető hír

Vasárnap este több tízezer ember emlékezett meg Borisz Nyemcovról. A tüntetés vezető hír volt az orosz televíziókban. A vezető csatornák szokásuktól eltérően nagy tisztelettel emlékeztek meg a politikusról, bár óvakodtak bírálni Vlagyimir Putyin elnököt – jegyezte meg a BBC.

Tízezrek emlékeztek Borisz Nyemcovra Forrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij