Már négy magyar áldozatuk van az ukrajnai harcoknak

Vágólapra másolva!
Bár még keresik, az ukrán vezérkar hivatalosan halottá nyilvánította a beregszászi Tóth Sándort, aki a bajtársai elmondása alapján a Debalcevéből történt kivonulás során vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere szerdán jelentette be a 45 éves férfi halálhírét, az ukrán hadvezetéstől kapott hivatalos információ alapján. Tóth Sándort a múlt év augusztusában mozgósították, és egy páncélozott csapatszállító jármű (BTR) parancsnokaként szolgált.

Debalcevénél kapott halálos sebet

A bajtársai elmondása szerint február 18-án, a szakadár erők által három oldalról is szorongatott debalcevei hadszíntérről történő kivonulás során kapott halálos sebet. Egy golyó vagy repesz a nyakán találta el. A folyamatos zárótűz miatt nem volt mód arra, hogy a társai magukkal vigyék. Amikor később érte mentek, már nem találták a megjelölt helyszínen.

Egy hétig keresték

Miután egy héten át nem adott életjelet magáról, és a foglyul ejtéséről sem érkezett értesítés, a szemtanúk elmondása alapján, valamint a sebesülése végzetes jellegéből kiindulva a hadsereg hivatalosan halottá nyilvánította. Bár az eltűnt ukrán katonák felkutatására szakosodott Fekete Tulipán nevű humanitárius misszió honlapján még mindig az eltűntek között szerepel, a katonai hatóságok szerint gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy túlélte volna a történteket.

Forrás: http://naidy.org.ua/

A negyedik magyar áldozat

Tóth Sándor a Kelet-Ukrajnában múlt év márciusa óta zajló úgynevezett terrorellenes műveletek negyedik magyar áldozata. Az első a szintén beregszászi Popovics Roland volt, aki tavaly június 14-én Luhanszk közelében vesztette életét. Timoscsuk Mihály augusztus 13-án halt meg a szakadárokkal vívott harcokban, a 37 éves nagyszőlősi Kovács Béla pedig január 26-án esett el.