Kim Dzsongun kész bármilyen háborúra

Kim Dzsong Un
A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által közreadott képen Kim Dzsongun első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára folyóátúszási gyakorlatozást tekint meg a hadsereg egyik egységénél egy nem megnevezett észak-koreai helyszínen.
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun észak-koreai vezető kijelentette egy szombati hivatalos közlés szerint, hogy Phenjan nem fogja karba tett kézzel nézni a "veszett kutyákat", utalva nyilvánvalóan Barack Obama amerikai elnök egy beszédére, amelyben az észak-koreai rendszer lehetséges összeomlására utalt.
Vágólapra másolva!

Obama egy január 22-én a YouTube fájlmegosztó portálra feltett beszédében mondta lehetségesnek, hogy az észak-koreai rendszernek vége lehet, mert "az internet egyszer ebbe az országba is eljut, és hatására összeomlik a rendszer".

A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által közreadott képen Kim Dzsongun első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára folyóátúszási gyakorlatozást tekint meg a hadsereg egyik egységénél egy nem megnevezett észak-koreai helyszínen. Forrás: MTI/EPA/Rodong Sinmun

Kim Dzsongun a KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint a légierő és a haditengerészet egy közös gyakorlatán reagált Obama megjegyzésére, amelyet úgy értelmezett, hogy az Egyesült Államok akarja megbuktatni az észak-koreai rezsimet. "Észak-Korea kész mindenféle háborúra, akár hagyományos, akár nukleáris fegyverrel vívandóra" - szögezte le az észak-koreai vezető.