Folytatódnak a véres harcok Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Három ukrán katona halt meg és 15 megsebesült az elmúlt 24 órában a keleti országrészben folyó harcokban - közölte Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán fegyveres erők főparancsnokságának szóvivője.
Vágólapra másolva!

A kijevi tisztségviselő azt mondta, hogy továbbra is igen feszült a helyzet Kelet-Ukrajnában. Az elmúlt egy nap alatt az oroszbarát szakadárok 55 települést lőttek. Hozzátette, hogy jelenleg 366 sebesült katonát ápolnak kórházban, közülük 15 állapota súlyos.

A harcokat figyelemmel követő és azokról információkat gyűjtő Dmitro Timcsuk ukrán katonai szakértő elmondta, hogy a Donyeck és Luhanszk városok között fekvő kulcsfontosságú Debalceve térségében folyamatosan érkeznek újabb harcoló egységek a szakadárokhoz. Adatai szerint jelenleg mintegy 2500 fegyveres, 35 harckocsi, 50 páncélozott harcjármű, 50 löveg és legalább 22 rakéta-sorozatvető van a város térségében. Az ukrán fegyveres erők által múlt nyáron visszafoglalt terület ék alakban nyúlik be a szakadárok által megszállt régióba, a korábban 45 ezer lakosú Debalceve városa pedig fontos vasúti csomópont.