Saját neve adta a mintát az indiai kormányfő öltönyén

narendra modi indiai kormányfő öltönye
Vágólapra másolva!
Van, aki szerint narcisztikus, mások divatikonnak tekintik Narendra Modi indiai miniszterelnököt, aki saját nevét hímeztette hajszálcsíkos öltönye csíkjaiba.
Vágólapra másolva!

Különleges mintázatú öltönyben fogadta Barack Obama amerikai elnököt Narendra Modi indiai kormányfő Delhiben vasárnap. A tengerészkék zakó és a hozzá illő nadrág anyagába nem holmi egyszerű hajszálcsíkokat hímeztek: a már-már aranyszínű minta a kormányfő saját nevét formázta egymás alá írt latin betűkkel: Narendra Damodardas Modi (amelyből a Damodardas édesapja keresztneve).

Narendra Modi Forrás: AFP/Prakash Singh

Kapott is érte a Twitteren és különböző közösségi oldalakon az indiai kormányfő: sokan egyszerűen narcisztikusnak bélyegezték, sőt a Washington Post egyik blogja „a személyre szabás nevetségesen szélsőséges” példájaként jellemezte az öltözetet.

A minta közelről Forrás: AFP/Prakash Singh

Barack Obamának ugyanakkor bejött az indiai kormányfő stílusa. Mostani látogatásán egyebek mellett erről is beszélt. Egy Modi stílusát elemző korábbi Washington Post cikk első mondatát idézte: „Félre Michele Obamával, a világnak új stílusikonja van”, majd közölte, maga is azon gondolkodott, hogy egy Modi-féle kurtát (hosszú ujjú csípőig érő indiai ing) vesz fel az alkalomra.