Lavina alatt találtak holtan egy magyart Ausztriában

Vágólapra másolva!
Meghalt egy magyar férfi Ausztriában. Vasárnap tűnt el, hétfőn találták meg egy lavina alatt. Feltehetően megfulladt.
Vágólapra másolva!

Lavina temette maga alá azt a magyar férfit, akit vasárnap óta kerestek Ausztriában Bad Kleinkirchheim közelében. A férfi a Moschelitzen csúcs környékén indult túrázni, de nem tért vissza a szállásra. Szállásadója riasztotta a hegyi mentőket, akik 150 fővel, több mentőkutyával és helikopterrel eredtek utána, de hétfő hajnali egy óráig nem bukkantak a nyomára. A férfi Bad Kleinkirchheimben dolgozott idénymunkásként, gyakorlott sportembernek ismerték.

Hétfőn aztán felfedeztek egy frissen lezúdult lavinát a térségben, ennek átvizsgálásakor találtak egy holttestet, amelyről bebizonyosodott, hogy az eltűnt férfié. Az alpesi rendőrség szerint a férfi vasárnap egy óra körül érkezhetett a területre, és két órakor még felhívta mobiltelefonon édesanyját. A feltételezésük szerint a baleset délután 3 és 4 óra körül történt. „Majdnem 24 órán át volt a hó alatt” – idézte az ORF osztrák közszogálati adó internetes híroldalának karintiai kiadása az egyik rendőrségi illetékest. A mentésben részt vevő orvos szerint feltehetően megfulladt.

Ez az első haláleset ebben a szezonban Karintiában. A hegyi mentők figyelmeztettek, senki ne menjen egyedül túrázni és síelni a hegyekbe.