Összefogtak az embercsempészet ellen

Vágólapra másolva!
Közös intervenciós egységet hoz létre Svájc, Olaszország és Németország a menekülteket Európába csempésző hálózatok felkutatására és felszámolására – közölte a svájci szövetségi rendőrség szóvivője pénteken.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a tevékenységét szeptemberben megkezdő egység létrehozását és az együttműködés mértékének meghatározását több hónapos tárgyalások előzték meg. Az embercsempészet elleni küzdelem a jelentős önállósággal rendelkező kantonok (tartományok) hatáskörébe tartozik Svájcban. A svájci határőrökből, német és olasz rendőrökből álló közös egység az Olaszországgal határos Tessin kantonbeli Chiasso településen fog állomásozni.

Gyakori állomás Svájc

Az Európába tartó menekültek számára gyakori tranzit-, illetve célállomás Svájc. Az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett az Olaszországból Chiassóba vonaton érkező menekültek száma.

Svájcban a hivatalos adatok szerint az év második negyedében 7384 menedékkérelmet nyújtottak be,

ami az év első negyedében feljegyzett számhoz képest hatvannégy százalékkal (2895 fővel) több. A menedékkérők főként Eritreából, Szomáliából, Sri Lankából, s végül Szíriából érkeztek.