Súlyos cápatámadások az Egyesült Államokban

barna cápa homokicápa Animal Bahamas Fish Geography Gray Reef Shark Landscape Sandbar Shark Sea Shark Underwater View Vertebrate Viewpoint Water West Indies HORIZONTAL
The Bahamas, underwater, shark.
Vágólapra másolva!
Egymás után két tizenéves fiatalt is cápatámadás ért vasárnap az Egyesült Államok keleti partjainál, az észak-karolinai Oak Island üdülőhelynél. 
Vágólapra másolva!

A két áldozat egy 14 éves lány és egy 16 éves fiú, mindkettőjüket súlyos csonkolásos sérülésekkel szállították kórházba. A városi hatóságok riasztást adtak ki, minden fürdőzőt kiparancsoltak a tengerből - jelentette az NBC News tévécsatorna.

A vasárnap délután történt első esetről az Atlanti-óceán partján lévő üdülőhely polgármestere, Betty Wallace számolt be. A 14 éves lány a cápatámadásban

elvesztette bal karjának egy részét, és félő, hogy a bal lábát sem lehet megmenteni.

Újabb támadás

Alig több mint egy óra múlva újabb segélyhívás érkezett a sürgősségi szolgálathoz egy 16 éves fiúról, akinek

egyik karját letépte egy cápa.

Homokpadi cápa Forrás: Photononstop/Camille Lusardi

Veszélyes térség

Helyi médiajelentések szerint a két eset helyszínétől alig néhány kilométerre, az Ocean Isle Beachnél a múlt csütörtökön egy 13 éves lányt ért hasonló cápatámadás.

A térségtől mintegy száz kilométerre északra jelölik a térképek az úgynevezett Közép-atlanti Cápatérséget, amely a homokpadi és a sötétcápák párzóhelye. A halban gazdag térségből emiatt januártól július végéig ki van tiltva minden hajóforgalom.