Sokan már sejtik a királyi baba nevét

brit királyi baba
Britain's Prince William, Duke of Cambridge, and his wife Catherine, Duchess of Cambridge show their newly-born daughter, their second child, to the media outside the Lindo Wing at St Mary's Hospital in central London, on May 2, 2015. The Duchess of Cambridge was safely delivered of a daughter weighing 8lbs 3oz, Kensington Palace announced. The newly-born Princess of Cambridge is fourth in line to the British throne. AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Több százezren kötöttek fogadást a királyi család újszülött kislányának a nevére. A legtöbben úgy vélik, hogy Charlotte, azaz Sarolta lesz Katalin hercegnő és Vilmos cambridge-i herceg második gyerekének a neve. Ugyanakkor, nagytételekben fogadtak arra is, hogy Alíznak, vagy Olíviának hívják majd a kis hercegnőt. 
Vágólapra másolva!

Az abszolút győztes a Charlotte, magyarul a Sarolta lett - közölte a Sky televízió a Skybet adataira hivatkozva. A fogadóiroda szerint ennek a valószínűsége 2 az 1-hez. A második helyen az Alice, vagyis az Alíz végzett, de sokan gondolják úgy, hogy Olíviának hívják az újszülöttet.

Diana is az esélyesek között

Nagytételekben fogadtak arra is, hogy Vilmos nagymamájáról, II. Erzsébetről nevezik el a kicsit. Továbbá slégernév a Viktória és az Alexandra is.

Vajon hogy hívják majd az újszülöttet? Forrás: AFP/Ben Stansall

Ugyanakkor, széles körben számítanak arra is, hogy Vilmos herceg elhunyt édesanyja,

A kislány nevét tehát még mindig nem árulták el. A kis György hercegnél három napig kellett erre várni.

Egészséges a kicsi

Ahogyan arról az Origo és a Life.hu is beszámolt, lánya született Katalin hercegnőnek. A baba 3700 grammal, ötórás vajúdás után jött világra. A szülésnél az édesapja is jelen volt. A kislány helyi idő szerint 8.34 perckor jött a világra, de a sajtóval csak 11-kor közölték a hírt. A hercegnő és a baba is jól van. Késő délután már a világnak is megmutatta az újszülöttet a hercegi pár. További fotókat a kicsiről ide kattintva nézhet.

Katalin hercegnő boldogan mutatta meg a világnak második gyermekét Forrás: AFP/Leon Neal

Újszülött testvérét a kis György herceg is meglátogatta újszülött kishúgát. A boldog apa, Vilmos vitte el a St. Mary's kórházba. György érkezése nem maradhatott titokban, hiszen az egészségügyi intézmény környékén ezekben a percekben is rengeteg újságíró állomásozik. A videót ide kattintva megnézheti.