Moszkva: Erdogan családja is érintett az illegális olajkereskedelemben

Vágólapra másolva!
Az ország legfőbb vezetése, és Erdogan családja is érintett a szíriai és iraki olaj illegális kitermelésében - ezt állítja az orosz védelmi miniszter. Putyin szerint az orosz gép lelövésével is ezt akarták fedezni.
Vágólapra másolva!

A török felső vezetés és személyesen Recep Tayyip Erdogan államfő, illetve családja is érintett a szíriai és az iraki olaj illegális kitermelésében és Törökországba szállításában - állította Anatolij Antonov orosz védelmi miniszterhelyettes szerdán Moszkvában.

A tudomásunkra jutott értesülések szerint ebbe a törvénytelen vállalkozásba az ország legfőbb politikai vezetését, Erdogan elnököt és családját is bevonták - mondta Antonov. Az orosz védelmi miniszter szerint az olaj

hatalmas mennyiségben és ipari méretekben,

több ezer teherautóból álló élő olajvezetéken át jut el Törökország területére.

Erdogan tagadta a vádakat

Vlagyimir Putyin hétfőn a klímacsúcson tartott tájékoztatóján mondta, hogy Oroszország joggal feltételezheti, hogy a törökök azért lőtték le - légtér sértésre hivatkozva - a Szu-24-es orosz harci gépet, mert

így akarták biztosítani az Iszlám Állam illegális olajszállítmányainak zavartalanságát.

Recep Tayip Erdogan hevesen tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy Moszkvának bizonyítani kéne állításait.

A gép lelövése óta az oroszok gazdasági szankciókat fogadtak el Törökországgal szemben, a törökök pedig egy hangfelvétellel akarják bizonyítani, hogy figyelmzették az orosz pilótákat, hogy hagyják el a török légteret.