Faymann szerint nincs helyük kerítéseknek Európában

AUSTRIA - EUROPE - MIGRANTS
Egy német határőr játszik egy menekült kisfiúval az osztrák-német határon az osztrák Braunaut a német Simbacha-al összekötő hídon. Közben az osztrák belügyminiszter kerités építésről is beszélt a helyi közszolgálati rádióban http://www.origo.hu/nagyvilag/20151028-osztrak-belugyminiszter-keritest-epitunk.html
Vágólapra másolva!
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Werner Faymann osztrák kancellár szerdán egyetértett abban, hogy "kerítéseknek nincsen helye Európában" - közölte az Európai Bizottság szóvivője Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

Juncker és Faymann telefonon beszélt egymással szerdán, azután, hogy az osztrák belügyminiszter, a néppárti Johanna Mikl-Leitner kedden bejelentette, "építési jellegű" műszaki munkálatok kezdődhetnek Ausztria déli határrészén. Mikl-Leitner szerda reggel az Ö1 osztrák közszolgálati rádióban úgy fogalmazott, hogy "természetesen kerítésről van szó, de nem arról, hogy lezárjuk a határt".

Egy német határőr játszik egy menekült kisfiúval az osztrák-német határon az osztrák Braunaut a német Simbacha-al összekötő hídon Forrás: AFP/Christof Stache

Werner Faymann később, a szerdai kormányülést követően kijelentette, Ausztria kaput épít oldalsó szárnyakkal, nem kerítést. Szerda délben a bizottság szóvivője még azt közölte, hogy a tervezett intézkedésekről semmilyen tájékoztatást nem kaptak Bécstől, ezért nem tud állást foglalni velük kapcsolatban.