Összeütközött két helikopter egy túlélőshow forgatásán

helikopterbaleset
Picture of the burning wreckages of two helicopters which collided mid-air near Villa Castelli, in the Argentine province of La Rioja, on March 9, 2015. Eight French nationals, including sports stars, filming a reality TV show were killed Monday along with two Argentine pilots when their helicopters collided in mid-air in northwestern Argentina, officials said. AFP PHOTO / ALDO PORTUGAL --- ALTERNATIVE CROP - BEST QUALITY AVAILABLE
Vágólapra másolva!
Összeütközött két helikopter Argentínában egy francia televíziós túlélőshow forgatása közben. A balesetben tíz ember meghalt, köztük több francia.
Vágólapra másolva!

Ezt mondta La Rioja tartomány biztonsági főnöke, Cesar Angulo. Az egyik helyi napilap úgy tudja, az áldozatok közül csak a két pilóta volt argentin.

A két helikoptert, amely turistákat szokott szállítani, La Rioja, illetve a szomszédos Santiago del Estero tartományok kormányzatától bérelte a túlélőshow-t forgató francia cég. A show-t harmadik éve forgatták a a hegyvidéki Villa Castelli térségben.

Vizsgálják a tragédia okát

A helyszínen, közvetlenül a tragédia után készült fotó Forrás: AFP/Aldo Portugal

A Buenos Airestől mintegy 1100 kilométerre északnyugatra, Quebrada del Yeso város közelében történt szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes.

Miről szól a show?

A Dropped valóságshow forgatásán történt a halálos baleset – írta az argentin la Nación. Ebben a formátumban különféle csapatokat letesznek egy teljesen ismertetlen vidéken, esőerdőben, kősivatagban, és ott kell feltalálniuk magukat. Ez nemzetközi reality, az ALP stábja a francia TF1 csatorna számára forgatott, de készült már ilyen Alaszkában is. Az argentin területen a tragédia előtt legalább nyolcvan tévés dolgozott a lap szerint.

Helikopterroncsok a baleset helyszínén Argentínában Forrás: MTI/AP/Jose Alamo

Az okokat még vizsgálják, de sajtójelentések szerint az időjárás jó volt.

Tavaly egy híradós helikopter zuhant le Szöulban. A részletekért kattintson ide.