Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az Iszlám Állam zászlaja jelent meg egy lengyel weboldalon

Vágólapra másolva!
Hackertámadás érte a krakkói Szalézi Önkéntes Misszióközpont honlapját, a lengyel sajtó szerint ez az első olyan lengyelországi számítógépes támadás, amely az Iszlám Államra hivatkozik.
Vágólapra másolva!

A misszióközpont weboldalán ma reggel az Iszlám Állam zászlója és egy angol nyelvű felirat jelent meg. A felirat jelentése: "az Iszlám Állam által meghekkelve, mi ott vagyunk mindenütt".

Filmet készítettek a keresztényüldözésről

A Szalézi Önkéntes Misszióközpont munkatársai a támadást az általuk készített dokumentumfilm-sorozattal hozzák kapcsolatba, amely a közel-keleti keresztények üldözéséről szól. A sorozat legújabb részét a pakisztáni keresztényekről forgatták, a hackertámadás éppen a vasárnapi bemutató után volt.

A feltört honlapot hétfő estére sikerült visszaállítani. A krakkói Szalézi Önkéntes Misszióközpont 1999 óta működik, önkéntesei a világ 121 országában dolgoznak.

Február végén több mint száz asszír keresztényt öltek meg az Iszlám Állam dzsihádista szervezet fegyveresei Szíria északkeleti részén, néhány nappal korábban 90 keresztényt raboltak el ugyanonnan.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről