Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Észak-Korea nem tágít az atomprogramtól

Vágólapra másolva!
Észak-Korea ismét elkötelezte magát atomprogramja mellett - számolt be róla a Rodong Szinmun észak-koreai központi pártlap, Washingtonnak a phenjani atomprogram befejezésére irányuló lépései ellenére.
Vágólapra másolva!

„Bármilyen legyen is a nemzetközi helyzet és a szomszédos országokkal való viszony, (Phenjan) ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy a hadsereg az első” - írta a phenjani újság.

Évek óta ez megy

Az elszigetelt, kommunista vezetésű Észak-Korea évek óta atomfegyvereket fejleszt annak ellenére, hogy az ENSZ és nyugati országok a gazdaságát súlyosan megterhelő szankciókat vezettek be ellene.

Kim Dzsong Un első számú vezető megtekint egy rakétakilövő hadgyakorlatot egy ismeretlen helyszínen lévő katonai bázison, Észak-Koreában Forrás: MTI/EPA/YONHAP/Rodong Sinmun/-------------------

A Rodong Szinmun azután tette közzé a phenjani állásfoglalást, hogy az Egyesült Államok elutasította Észak-Korea javaslatát az idei dél-koreai és amerikai közös hadgyakorlat leállításáról.

A burkolt fenyegetés

Múlt pénteken Phenjan azt ajánlotta Washingtonnak, hogy időlegesen leállítja az atomkísérleteket, amennyiben az Egyesült Államok és Dél-Korea idén felhagy a katonai gyakorlatozással a térségben. Az amerikai kormányzat azonnal elutasította a javaslatot, amelyet „burkolt fenyegetésnek” minősített.

A bezárkózó kommunista ország eddig három alkalommal hajtott végre atomkísérletet, a legutolsót 2013. február 12-én, amely miatt az ENSZ újabb kényszerintézkedéseket léptetett életbe Észak-Korea ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről