Többen meghaltak, amikor egy kukásautó a tömegbe hajott

Glasgow, baleset, teherautó
Mentőautók annak a súlyos közlekedési balesetnek a helyszínén, a glasgow-i George Square-en, ahol egy hulladékgyűjtő teherautó felhajtott a járdára és a járókelők közé hajtott 2014. december 22-én. A Sky News brit hírtelevízió értesülései szerint legalább hatan életüket vesztették, a sérültek száma meghaladja a tízet.
Vágólapra másolva!
Több halálos áldozattal járó közlekedési baleset történt hétfő délután Glasgow belvárosában, ahol egy hulladékgyűjtő teherautó a tömegbe hajtott.
Vágólapra másolva!

A Sky News brit hírtelevízió meg nem nevezett forrásokat idézve azt jelentette, hogy a szerencsétlenségben hatan életüket vesztették, a sérültek száma meghaladja a tízet. A rendőrség szóvivője hétfő délutánig csak annyit erősített meg, hogy vannak halálos áldozatok, de számukról nem hangzott el hivatalos közlés.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy hányen vesztették életüket Forrás: MTI/AP/PA/Danny Lawson

A sofőr már eszméletlen volt

A BBC televíziónak nyilatkozó szemtanúk szerint úgy tűnt, hogy a teherautó vezetője a kormánykerékre ráborulva, eszméletlen állapotban volt, amikor a jármű felhajtott a járdára, és ott hetven méter haladt, mielőtt egy szálloda falának ütközve megállt.

Még nem tudni, pontosan hogyan történhetett Forrás: MTI/AP/PA/Danny Lawson

A súlyos incidens a legnagyobb skót város központjában, a George Square-en történt. A teherautó a karácsonyi vásárlók tömegébe hajtott bele.