Mickey Rourke még mindig kőkemény a ringben

Mickey Rourke box
A referee holds up Hollywood actor Mickey Rourke's (L) fist, 62, after he knocked out US professional Elliot Seymour (R), 29, in Moscow on November 28, 2014, as Rourke revives his boxing career at the age of 62 taking to the ring. Rourke was an amateur boxer before his Hollywood career took off and he became a sex symbol star in films such as "9 1/2 Weeks." He returned to boxing as a professional for eight matches in the 1990s, causing damage to his face that necessitated surgery and changed his appearance. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Mickey Rourke húsz év kihagyás után, 62 évesen visszatért a szorítóba egy moszkvai bokszgálán, és kiütötte fele annyi idős ellenfelét. Fogadkozik, hogy még 4-5 meccset vállal.
Vágólapra másolva!

A mérkőzést ötmenetesre tervezték, de Rourke ellenfele, a 29 éves amerikai Elliot Seymour már második menetben kétszer padlót fogott a testére leadott ütések után, ezért a bíró leállította a mérkőzést.

A kétmenetes csata során Seymournak gyakorlatilag nem volt egyetlen „villanása” sem, Rourke több ütése pedig a kelleténél mélyebben landolt ellenfele testén, amiért a bokszoló-filmsztár utólag bocsánatot kért.

Öt menet helyett kettőt sem adott fiatal ellenfelének Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Nem is hagyja abba

Mickey Rourke, aki színészi pályafutása mellett profi bokszoló is volt, a meccs után fogadkozott, hogy még 4-5 meccset vállal. Mint mondta, ismer egy 75 éves férfit, aki Miamiban edz, és „nagyon jól néz ki”.

Rourke 16 kilogrammot fogyott a felkészülés során, és jóval vékonyabb volt, mint a 2008-ban forgatott The Wrestler (Pankrátor) című nagysikerű filmjében (alakításáért megkapta a legjobb férfi főszerepéért járó Golden Globe-díjat). A moszkvai mérkőzésre Freddie Rauch, az egyik legsikeresebb amerikai bokszedző készítette fel, aki korábban olyan híres profi ökölvívókkal dolgozott, mint Mike Tyson, Oscar De La Hoya vagy Manny Pacquiao.

Az öreg még mindig kőkemény Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Jók az eredményei

Mickey Rourke 12 évesen kezdett bokszolni, majd színészkedett, és 1991-ben tért vissza ismét három évre a kötelek közé. Profi ökölvívó karrierje során nyolcszor állt a szorítóban, hatszor győzött – négyszer kiütéssel –, és két mérkőzése döntetlenül ért véget. Moszkvai ellenfele, Elliot Seymour eddig egyszer győzött, és tízszer kapott ki.

A Rourke-Seymour mérkőzés az orosz Ruszlan Provodnyikov és a mexikói José Luís Castillo 12 menetes világbajnoki címmérkőzését vezette fel. Ez utóbbin Provodnyikov győzött az ötödik menetben technikai KO-val.

Mickey Rourke bokszolónak sem utolsó Forrás: AFP/Damien Meyer