Két kisgyereket temetett be a hókotró

Havazás hó Pummels Buffalo GettyImageRank2 Clear Height SPADE Loaders HORIZONTAL SUBURB Working USA Blizzard SNOW New York State Blowing Weather Buffalo - New York State Drift Blasdell McKinley Park Avenue Height Loaders Working USA Blizzard New Yor
BUFFALO, NY - NOVEMBER 21: A high loader works to clear snow along McKinley Park Avenue on November 20, 2014 in the suburb of Blasdell, Buffalo, New York. The record setting Lake effect snowstorm dumped up to six feet of snow in less than 24 hours closing a one hundred mile section of The New York State Thruway as well as other major roads around Buffalo. Twelve deaths have already been attributed to the storm and with warming temperatures and rainfall in the forecast epic flooding is expected. John Normile/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Órákat töltött a hó alatt egy 9 és egy 7 éves kisfiú a New York közelében fekvő Newburgh-ben, mire a családjuk észrevette, hogy eltűntek. A rendőrök nyomkövető kutyával indultak a keresésükre, és hálaadás hajnalán szerencsésen rájuk is bukkantak.
Vágólapra másolva!

A két gyerek hóból épített várat még szerda este egy parkoló mellett, amikor egy arra járó hókotró véletlenül eltemette őket. Aznap több mint harminc centi hó esett a New Yorktól északra fekvő városban, és a havazásban a hókotró kezelője nem látta a parkolót övező hóbuckák mögött játszó gyerekeket.

Nagyobb baj volt azonban, hogy a két család sem tudta, hogy vannak a gyerekek, és csak akkor kezdtek el nyugtalankodni, amikor este tízre se értek haza. Először maguk indultak a keresésükre, aztán két órával később riasztottak a rendőrséget is.

Félig kilógott a buckából egy ásónyél

Kilenc rendőr egy kutyával kutatott a fiúk után hálaadás hajnalán, mikor kiderült, hogy a fiúk a parkoló mellett játszottak. Az egyik járőr azonnal észrevette a hóbuckából kilógó ásónyelet, és azonnal hányni kezdte a havat. Hamarosan fel is bukkant egy apró csizma.

A rendőrök, családtagok, szomszédok és mentősök végül hajnali negyed háromra szabadították ki a gyerekeket a hó fogságából.

Szerencsére nem voltak túlságosan mélyen eltemetve, így kaptak levegőt, és az ijedtségen kívül nem esett bajuk – számolt be a CNN.

New York állam északi részén rövid idő alatt rengeteg hó esett Forrás: AFP/John Normile