Csecsemőt találtak egy csatornában

Vágólapra másolva!
Több napig feküdt magára hagyva egy út menti csatornában egy egyhetes gyermek Ausztráliában, de túlélte. Az újszülött fiúcskával így akart végezni az anyja, aki ellen gyilkossági kísérlet címén vádat emeltek.
Vágólapra másolva!

A 30 éves nő egy Sydney közelében lévő autópálya mentén, két és fél méter mély csatornába rejtette gyermekét, akinek sírására öt nappal később figyeltek fel kerékpárosok, nekik köszönhetően menekült meg. Állapota – a Westmead kórház közlése szerint súlyos, de stabil. Testén nincs látható sérülés, de az éhezés és a szomjazás megviselte szervezetét.

A The Daily Telegraph című brit lap arról számolt be, hogy a csatornát kétmázsás betonfedél takarta, amelynek felemeléséhez és az alatta fekvő kisfiú kimentéséhez hat ember kellett. A rendőrség szerint az anya a csatorna szűk nyílásán tuszkolta át kórházi takaróba bugyolálva a csecsemőt, majd elmenekült.

25 év börtönt kaphat

Ha az ausztrál bíróság bűnösnek találja az anyát, akit a kórházi takaró nyomán később Saifale Naiként azonosítottak a hatóságok, akkor akár 25 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá. Helen Polley, az ellenzékben lévő ausztrál Munkáspárt egyik szenátora azt mondta, az eset elkerülhető lett volna, ha az ausztrál kórházakban, rendőrségeken, tűzoltóságokon olyan kisajtók lennének, amelyeken keresztül biztonságosan és névtelenül be lehet adni a nem kívánt csecsemőket.

Polley arra szólított fel, hogy helyezzék hatályon kívül a kisgyermekek elhagyását bűncselekménnyé nyilvánító szabályozást, amely szerinte a probléma eltitkolásához és így nagyobb tragédiákhoz vezet.