Három nap alatt egy éves mennyiségű hó esett

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 13-ra nőtt a korai tél halálos áldozatainak száma péntekre az Egyesült Államok északi részén, New York állam nyugati régióiban.
Vágólapra másolva!

Buffalóban és környékén, ahol egyes helyeken három nap alatt egy éves mennyiségű hó - csaknem 214 centiméternyi - esett, mintegy 30 épület tetőszerkezete beszakadt a rendkívüli megterheléstől. A tető és a falak roskadozása miatt a 184 ágyas cheektowagai kórházat kiürítették.

New York állam 10 megyéjében szükségállapotot vezettek be. Az autópályán viszont részlegesen engedélyezték a közlekedést, hogy a kamionok élelmiszert tudjanak eljuttatni az üzletekbe és kiszabadítsák a hóban rekedt autókat. Egy környékbeli tűzoltóállomáson kedd óta mintegy negyvenen kerestek menedéket.

A nagy hó és közbiztonsági megfontolások miatt törölték a Buffalo Bills és a New York Jets közötti, vasárnapra tervezett amerikaifoci-mérkőzést. A Bills korábban 10 dolláros óradíjat és meccsjegyeket kínált fel azoknak, akik vállalkoznak rá, hogy ellapátolják a 220 ezer tonnányira becsült havat a Ralph Wilson Stadionból. Elhalasztották a péntek estére kitűzött hokimeccset is a Buffalo Sabres és a New York Rangers között.

A meteorológusok a jelenlegi fagyok után hétvégére 16 fok körüli felmelegedést és esőzéseket jósolnak, ami Andrew Cuomo New York-i kormányzó pénteki bejelentése szerint jelentős áradásokkal járhat.