Csoportos nemi erőszak gyanúja feketíti be az egyik patinás amerikai egyetemet

Vágólapra másolva!
A nemi erőszak az USA egyik patinás egyetemén dúló rejtett kultúrájáról lebbentette fel a fátylat egy diáklány, aki a Rolling Stone magazinnak mesélt két évvel ezelőtti megaláztatásairól. Az nem elég, hogy heten erőszakolták meg, utána még a barátai is az egyetem jó hírnevét féltve beszélték le arról, hogy feljelentést tegyen. Most áll a bál Charlottesville-ben, az egyetem campusán.
Vágólapra másolva!

Feltehetően csoportos nemi erőszak áldozata lett egy diáklány a University of Virginia Phi Kappa Psi (görög betűk: Φ,Κ,Ψ, fí, kappa, pszí) egyetemi baráti társaság egyik rendezvényén. Az ügyről a Rolling Stone magazin közölt riportot a héten, az egyetem elnöke szombaton felfüggesztette minden egyetemi baráti társaság működését.

A Rolling Stone szerint a lányt a társaság egyik klubházában erőszakolta meg hét férfi, az egyik - mivel máshogy nem ment neki - egy sörösüveggel. Ami utána történt, még durvább volt. Mikor kijutott a házból, és értesíteni tudta barátait, azok a nyílt utcán kezdtek vitatkozni arról, tegyenek-e egyáltalán feljelentést, mert azzal biztosan elintézik, hogy soha egyetlen buliba se hívják majd meg a cikkben csak Jackie-nek nevezett lányt, aki közben véres ruhában várt. Nem tett feljelentést.

Később hiába beszélt róla legjobb barátainak, hiába mondta el a dékánnak, rendre elutasításba ütközött, mindenki az egyetem hírnevét féltette. „Ne feledd, kinek tartozol hűséggel!”,

- ilyen és ehhez hasonló tanácsokat kapott. A lap szerint ez jól jelzi, hogy milyen viszonyok uralkodnak a többihez képest inkább konzervatív beállítottságúként ismert egyetem falai között. Az eset utóbbi része hasonlít az ELTE tavalyi gólyatáborában és utána történekhez, ami miatt több hallgatót kicsaptak az egyetemről.

Az amerikai egyetemen a magazin cikkét követően vizsgálat indult a még 2012-ben történt nemi erőszak ügyében. Az USA számos egyetemén jelen lévő Phi Kappa Psi diákszövetség jelezte, együtt fog működni a rendőrséggel. A szervezet Charlottesville-i klubházát - ahol az eset feltehetően történt - időközben ismeretlenek megrongálták, betörték több ablakát, és ilyen feliratokkal festették össze a falait: