14 éves fiú akart bombát robbantani Bécsben

Vágólapra másolva!
Terrorizmus gyanújával őrizetbe vettek egy 14 éves fiút az alsó-ausztriai Sankt Pöltenben. A török származású gyerek feltehetőleg azt tervezte, hogy robbanószerkezetet helyez el a bécsi Westbahnhof pályaudvaron.
Vágólapra másolva!

Kihallgatásakor elmondta, hogy az interneten próbálta a bombakészítéshez szükséges információkat beszerezni. Vallomása szerint még nem épített robbanószerkezetet, de már érdeklődött az alkatrészek megvásárlása iránt.

A fiút hetek óta figyelik a nyomozók, akik szerint többször beszélt arról, hogy Szíriába akar utazni, és az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezethez kíván csatlakozni.

Sok egyéb olyan eset vált ismertté, amikor fiatalok Európából vagy az Egyesült Államokból Szíriába vagy Irakba szerettek volna utazni, hogy csatlakozzanak az ottani harcokhoz.

Ausztriában hozzávetőleg félmillió muszlim él, ez a lakosság mintegy hat százaléka. Az osztrák hírszerző szolgálatok becslése szerint eddig csaknem százan mentek el Ausztriából, hogy csatlakozzanak a szíriai iszlámista lázadókhoz.