Orbán: Sci-fibe illő győzelem született

Orbán Viktor Kampányértékelő Millenáris park
Vágólapra másolva!
Politikai sci-fibe illő győzelmet aratott harmadszor is a Fidesz-KDNP - értékelte az önkormányzati választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KDNP a budai Millenárison.
Vágólapra másolva!

A kormány célja, hogy legkésőbb 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz önkormányzati választási kampányát értékelő rendezvényen, a budai Millenárison. Hozzátette, el kell érni, hogy mindenkinek legyen munkája.

Ennek nyomait már látnunk kell a hétfőn benyújtandó költségvetési törvényjavaslatban, mondta a hallgatóság soraiban ülő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordulva. Orbán szerint csak akkor teljesülhetnek ezek a célok, ha Fidesz-KDNP vezeti az országot.

A miniszterelnök elégedett Fotó: Polyák Attila - Origo

A kormányfő a munkahelyteremtés mellett a köznevelési rendszer megújítását nevezte a másik kiemelt feladatnak 2015-ben. Áramvonalasítanak, felfrissítenek, a cél az, hogy Európa legjobb iskolarendszerét alakítsák ki "a gazdasági miniszter támogatásával".

Intelem is

Az önkormányzati választás sikerét Orbán Viktor már-már a politikai sci-fi kategóriájába tartozó győzelemnek nevezte. Szerinte az idei három választási győzelem intelem is: meg kell fejteni, hogyan vált ez lehetségessé.

A miniszterelnök szerint a harmadik megnyert választás után értette meg az ország, de a kormánypárt is, hogy hosszú távú összefogásról van szó, nem szalmaláng-szerű sikerről. Életveszélyesnek nevezte a cinizmust, a baloldal pedig szerinte azt az utat választotta, hogy semmi sem szent, mindent ki lehet gúnyolni.