Az USA-ban is megjelent az ebola

Vágólapra másolva!
Az USA-ban is megjelent az ebola. Egy dallasi kórházban kezelt férfinál mutatták ki a fertőzés kórokozóját. Ellenőrzik, kivel került előtte kapcsolatba. Ez az első alkalom, hogy a betegség megjelent Afrikán kívül is.
Vágólapra másolva!

Ebolás beteget kezelnek egy dallasi kórházban az USA Texas tagállamában. Ez az első eset, hogy az Egyesült Államokban diagnosztizálták a betegséget, és hogy a kórokozó megjelent Afrikán kívül is - közölte kedden az amerikai járványügyi és megelőzési hatóság (CDC). A beteget, akiről csak annyit közöltek, hogy egy felnőtt férfi, elkülönítőben ápolják.

A gyanús tüneteket mutató férfit az után vizsgálták meg alaposan, hogy kiderült, merre utazott a megelőző időszakban. Azt nem tudni, hogy másokat is megfertőzött-e, a CDC emberei igyekeznek utánanézni annak, kivel került kapcsolatba. Thomas Frieden, a hatóság igazgatója szerint sikerül megakadályozni a fertőzés elterjedését az Egyesült Államokban.

A férfi szeptember 19-én hagyta el Libériát, és másnap érkezett meg az USA-ba. Tünetei ekkor még nem voltak. Szeptember 24-én betegedett meg, két nappal később ment orvoshoz. Először hazaküldték, de 28-án kórházba kellett fektetni. Állampolgárságát nem árulták el, csak annyit tudni róla, hogy rokonlátogatásra érkezett - írja a USA Today.

Amerikában július 27. óta 12 embert vizsgáltak meg a betegség gyanújával, de eddig egyiküknél sem mutatták ki a kórokozót.