Minden őrült a Fehér Házba akar bejutni

Vágólapra másolva!
Az amerikai titkosszolgálat megszigorította a Fehér Ház őrizetét, és alaposan felülvizsgálják az eddig eljárást, miután 24 óra leforgása alatt két ember is megpróbált bejutni az épületbe.
Vágólapra másolva!

A komolyabb eset pénteken történt, amikor részlegesen ki is ürítették a Fehér Házat, mert egy késsel felfegyverzett férfi hatolt be. Barack Obama elnök akkor már nem tartózkodott ott, valamivel korábban távozott Camp Davidbe.

Másnap egy férfi hajtott a biztonsági kapuhoz, és nem volt hajlandó távozni; azóta már mindketten őrizetben vannak.

Az elnök megnyugtatott mindenkit, hogy a titkosszolgálat továbbra is a „teljes bizalmát” élvezi.

A Fehér Házat igyekeznek nem elzárni teljesen a köznép elől, Obamáék húsvétkor például gyerekprogramokat szerveznek a kertben Forrás: AFP/Saul Loeb

„Elfogadhatatlan”

A késes férfit Omar Gonzaleznek hívják, és már csak az északi oszlopcsarnokban tudták elfogni – ez pedig az elnök biztonságáért felelők szerint „elfogadhatatlan”. Gonzalezt egyébként később kórházba kellett szállítani, mert mellkasi fájdalmakra hivatkozott – számolt be a BBC.

A szombati eset már inkább számít mindennaposnak: a férfi autójával megállt a biztonsági kapunál, és nem volt hajlandó távozni. A környező utcákat lezárták, az autót pedig átkutatták robbanószerek után.