Kivégeztek Texasban egy gyereket halálra kínzó nőt

Vágólapra másolva!
Méreginjekciót kapott. Barátnőjének a kisfiával végzett még tíz éve.
Vágólapra másolva!

Végrehajtották a halálos ítéletet az Egyesült Államokban szerdán Lisa Colemanen, aki tíz évvel ezelőtt hosszú ideig bezárva tartotta, kínozta és halálra éheztette vele élő barátnőjének kilencéves kisfiát. A 38 éves nőt a texasi Huntsville-ben végezték ki méreginjekcióval.

Ő már a második nő a kivégzettek között az idén, és – 1389 férfi mellett – a 15. azóta, hogy 1976-ban visszaállították a halálbüntetést az Egyesült Államokban. Utolsó kegyelmi kérvényét egy órával a büntetés végrehajtása előtt utasították el.

250 sérülés

Coleman a nyolc éve meghozott ítélet szerint vele együtt élő partnerének gyermekét fogva tartotta, kínozta és halálra éheztette. A kisfiú súlya a halálakor feleannyi volt, mint korosztályának átlaga, testén 250 különböző sérülést számoltak meg, főleg égési sebeket és ficamokat.

A nő védői azzal érveltek, hogy a kisfiú szellemi fogyatékos volt, és nehezen lehetett kezelni, de a bíróság ezt nem fogadta el. Elutasították azt a védekezést is, hogy az eset nem minősült emberrablásnak, ezért nem lenne kiszabható a legsúlyosabb büntetés.

Coleman partnere (az áldozat édesanyja) is vádlott volt az ügyben, ő azonban a per során vádalkut kötött, és ennek köszönhetően nem halálbüntetést, hanem tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kapott.