Hitler előkóstolója volt, és még él

Vágólapra másolva!
Margot Wölk egészen fiatalon, 25 évesen kényszerült a Führer szolgálatába 15 másik fiatal lánnyal együtt, akik közül már senki sem él. Ezt egy berlini televízióban mesélte el. 
Vágólapra másolva!

Ő az egyetlen, aki élve hagyta el a kelet-poroszországi Wolfschanze főhadiszállást, mindenki mást agyonlőtt a Vörös Hadsereg. "Minden étkezésnél azt hittem, ez lesz az utolsó. Amikor életben maradtam, rám tört a sírógörcs" – ecsetelte a borzalmakat az évtizedes hallgatását nemrégiben megtörő idős asszony.

Ha ízlik, ha nem

Két és fél évet töltött Hitler főhadiszállásán, a hírhedt Farkaserődben (Wolfschanze). Elmondta, hogy a menü általában vegetáriánus volt. Úgy tudták, hogy a brit kémek Hitler megmérgezésén ügyködnek, ezért volt szükség hivatalos előkóstolókra. Margot Wölknek

, akkor is, ha zöldséget, és akkor is, ha rizst vagy tésztát kapott. Minden étkezés után egy órán át figyelték a reakciókat. Ez a hatvan perc valóságos pokol volt a lányok számára. Annyira reszkettek, hogy már a félelemtől is képesek voltak mérgezési tüneteket produkálni. Margot ugyan nem lett rosszul az étkezésektől, de nem az étel jelentette az egyetlen veszélyt a fiatal hölgyek számára.

A főhadiszálláson egyszer egy SS-tiszt megerőszakolta, később pedig a szovjetek lelték örömüket a fiatal lányban. Soha nem lehetett saját gyereke.

Túlélte a merényletet

Margot személyesen nem találkozott a Führerrel. Annyira szigorúan őrizték, hogy nem kerülhetett Hitler közelébe, csak a kutyájával találkozott néhányszor.

Hitler félelmei egyáltalán nem voltak alaptalanok. 1944. július 20-án Margot éppen étkezéshez készülődött, amikor egy hatalmas detonáció miatt a földre zuhant. Ez volt a Hitler elleni egyik legismertebb – német tisztek által elkövetett – merénylet. "Hitler meghalt! Mindenki ezt kiabálta, de persze ez nem volt igaz" – idézi fel Margot Wölk.