Gázrobbanás gyilkolt Párizs mellett

Firefighters inspect the site where a four-storey residential building collapsed following a blast in Rosny-sous-Bois in the eastern suburbs of Paris on August 31, 2014. Local authorities have not yet determined what caused the blast that led to the colla
Vágólapra másolva!
Feltehetően gázrobbanás miatt összedőlt egy négyemeletes ház vasárnap reggel a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban. Ketten meghaltak, négyen életveszélyes sérüléseket szenvedtek és több mint tíz ember eltűnt.
Vágólapra másolva!

Feltehetően gázrobbanás miatt összedőlt egy négyemeletes ház vasárnap reggel a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban. Négyen meghaltak, négyen életveszélyes sérüléseket szenvedtek és több mint tíz ember eltűnt.

Délután 6 órakor a tűzoltók egy negyven év körüli nő holttestét hordágyon hozták ki a romok alól, később egy kamasz holttestét emelték ki. Mindketten ugyanahhoz a családhoz tartoztak. Rajtuk kívül meghalt egy 8 éves gyerek és egy 45 éves nő is. A ház öt lakóját, köztük egy gyermeket még mindig keresnek a romok alatt. Tizenkét sérültet már sikerült kihozni a romok alól, közülük négy állapota életveszélyes.

Forrás: AFP/Bertrand Guay

Bernard Cazeneuve belügyminiszter azonnal a helyszínre sietett. "Feltehetően gázszivárgás okozta a robbanást" - mondta a miniszter. "Ugyanakkor szeretnék óvatosságra inteni, mert jelenleg semmi biztosan nem tudunk a robbanás okáról" - tette hozzá. A prefektus megerősítette, hogy "erősen feltételezhető", hogy gázrobbanás áll a tragédia hátterében.

A tűzoltók arra számítanak, hogy a következő 12-24 órában még életben találhatnak a romok alatt rekedt embereket. Őket kutyákkal keresik.

Miután a franciák nagy része ezen a hétvégén tér haza a nyaralásból, nehéz megmondani, hogy pontosan hányan voltak az épületben a robbanáskor - mondta a tűzoltóparancsnok.
A robbanás - amely hosszában kettévágta a négyemeletes épületet - valamivel reggel 8 óra előtt történt Párizs északi külvárosában. A környéken lakók szerint a szomszédos házak is beleremegtek a robbanásba, ami hatalmas pánikot okozott.