Gázaváros főterén lőtték főbe az „árulókat”

Vágólapra másolva!
Összesen 18 állítólagos kollaboráns végzett ki a Hamász pénteken, egy nappal azután, hogy a szervezet három magas rangú katonai vezetőjét megölték az izraeliek. Közülük hetet Gázaváros főterén lőttek főbe maszkos fegyveresek.
Vágólapra másolva!

A Hamász honlapja, az Al Raj közölte, hogy 11 embert kivégzőosztag elé állítottak. „Hasonló büntetés vár hamarosan másokra is” – tették hozzá.

A honlap utalt arra, hogy összefüggés van az állítólagos izraeli kollaboránsok kivégzése és a Hamász három magas rangú katonai parancsnokának egy nappal korábbi halála között.

Az AP amerikai hírügynökség egy neve elhallgatását kérő gázai biztonsági illetékesre hivatkozva azt jelentette, hogy a feltételezett árulókat a gázavárosi rendőr-főkapitányságon végezték ki, miután a bíróság halálra ítélte őket.

Hét embert nyilvánosan végeztek ki

Hét másik állítólagos kollaboránst Gázaváros főterén végeztek ki pénteken. A szintén Hamász-párti al-Madzsd internetes honlap, valamint szemtanúk arról számoltak be, hogy a hét embert maszkos, feketébe öltözött fegyveresek lőtték főbe az egyik mecset előtt, a pénteki imáról hazainduló tömeg előtt.